TRANSFORMACIJA TRENERA

Transformacija je promjena osobe na bolje, u fitness svijetu je najčešće povezano s fizičkim izgledom, bilo riječ o mršavljenju ili o povećanju mišićne mase. Većinom se radi o našim klijentima, kako uz naporan trud, odricanja, motivaciju trenera postižu odlične rezultate. Ovaj put je riječ o transformaciji trenera.

ZAŠTO SAM KRENULA S TRANFORMACIJOM?


Posao svakog trenera je poboljšanje zdravlja svojih klijenata, promjena životnih navika na bolje, a u konačnici poboljšanje fizičkog izgleda. Moja transformacija je krenula spontano jednog dana u dogovoru s Goranom, a najveći cilj mi je bio da vidim na svojoj koži kroz što to sve naši klijenti prolaze. S obzirom da redovito treniram, odlučili smo da je 5 tjedana dovoljno za transformaciju. Uz napravljen plan i program prehrane te s redovitim treninzima smatramo da je transformacija ostvariva.


Sigurno se pitate, zašto trener treba transformaciju? 


Sami početak transformacije ne mora značiti da osoba nije već zadovoljna sa samim sobom, ali isto tako želi se bolje osjećati pa zato i ulazi u taj proces. Kao trener najveći cilj mi je prikazati našim klijentima kako je svaka transformacija ostvariva, također, najveća motivacija ste mi vi, naši klijenti. Odlaskom svakim danom na posao i susretu s našim vježbačima me dodatno motivirao. 
Iako sam završila kineziologiju, svaki dan sam u dvorani, uz ovakav ritam potreban mi je određeni proces odnosno režim kako bi napredovala i ostvarila konačan cilj. Svako tijelo drugačije reagira na okolinu, svaka osoba najbolje poznaje svoj organizam kako bi napredovao, te svaka osoba ima drugačiju genetiku koja dosta utječe na ostvarenju ciljeva. Smatram da kod moje transformacije veliku ulogu igra genetika. Smanjenim dnevnim unosom kalorija, poboljšanjem prehrane, a jednakom vrstom treninga kao i prije, moji rezultati postaju sve vidljiviji.



NEMA ODUSTAJANJA!


Uvijek će biti dana kada je teško, kada se osjećate umorno i iscrpljeno. A najteže od svega je bilo druženje s ekipom koja se svede odlaskom na pivu, burgere, pizzu... Takav način prehrane sam izbacila kroz ovaj proces, sad je na vama hoćete li izdržati bez ili ćete odustati. Trebate se postaviti je li želite ostvariti cilj ili ne, jeste li spremni na promjenu ili ne, a na samom kraju je i cilj svake osobe da u budućnosti može priuštiti sebi “cheat meal” i zbog kojeg se nećete osjećati krivo. Zato nema odustajanja, kada vidite prve rezultate tada dobivate još veću motivaciju i želju za napretkom!


SAVJETI


Najprije od svega vjerujte u sebe, ako se dovoljno postavite da to možete, sigurna sam da ćete uspjeti! Također, prihvatite savjete trenera, tu su za vas kroz cijeli proces pa i nakon, u konačnici cilj svakog trenera je promjena životnih navika na bolje. Kroz ovih 5 tjedana veliku potporu sam imala od Gorana, zajedno smo se veselili iz dana u dan mom napretku, ne samo što su kilogrami išli dolje nego napretku moje kondicije, samopouzdanju, a u konačnici napretku kao trener. 


ZAKLJUČAK


Smatram da svaki trener bi trebao proći kroz nekakvu vrstu tranformacije, radilo se to o poboljšanju prehrane ili o novoj vrsti treninga. Zašto? Zato što tako najviše i naučimo kako je našim klijentima, kroz kakve promjene prolaze, kolika odricanja su potrebna i koliko treba biti uporan kod ostvarivanju ciljeva.
Kroz 5 tjedana i gubitkom 7 kilograma na vagi, uz podršku trenera, obitelji, prijatelja, moje samopouzdanje je poraslo! Cilj sam ostvarila, napravila sam ono što sam htjela, a najveća promjena je pogled mene kao trenerice na proces transformacije. 
 


Ključne riječi: transformacija, zdravlje, motivacija, napredak, trener

Broj pregleda: 709