CILJ

FIT PUT 365 je projekt koji sam pokrenuo u želji da što realnije i što detaljnije prikažem proces treninga i prehrane, koji dovodi do pozitivnih promjena funkcionalnih i motoričkih sposobnosti, mentalnog zdravlja, prehrambenih navika, samopouzdanja, fizičkog izgleda i još mnoštva faktora koji nas u konačnici čine sretnom i zadovoljnom osobom!

U svakodnevnom radu s klijentima susrećem se s mnoštvom različitih problema zbog kojih je potrebna pomoć u trening i prehrani, a možda ponajviše u mentalnoj podršci i motivaciji. Rad s ljudima je jedno bogatstvo koje mi svakodnevno gradi iskustvo u trenerskom poslu i uvelike unaprjeđuje kao trenera i stručnjaka u području rekreativnog treninga, ali i u kondicijskoj pripremi sportaša. Kada počinjem raditi s novim klijentom, u startu sam uvijek 100% siguran u jednu stvar! Siguran sam da počinjem raditi s osobom koja je drugačija od svih ostalih klijenata s kojima sam do sada radio i da počinje rješavanje jednog novog problema da bi se u konačnici postigao zacrtani cilj. Svi smo različiti i ne smijemo se uspoređivati s tuđim izgledom, sposobnostima, planovima treninga i prehrane…Sve je potrebno prilagoditi vlastitom trenutnom stanju i utjecati na unaprjeđenje vlastitih sposobnosti, navika, izgleda i svega ostalog što će nas učiniti boljom osobom.

Kroz ovaj kratki uvod sam želio reći da cilj FIT PUTA 365 NIJE generalni prikaz kako bi svi trebali funkcionirati, jesti i trenirati, već PRIKAZ kako ja prolazim cijeli put i kako kroz 365 dana prikaza unaprjeđujem svoj zdravstveni status, kondiciju, izgled, samopouzdanje. Iako sam rekao da nema smisla kopirati tuđe planove, itekako ima smisla kopirati PRINCIPE i METODE pomoću kojih se dolazi do promjena! CILJ mojeg fit puta 365 je motivacija i prikaz svih alata koji pomažu u promjenama navika.

 

356 DANA

Kada sam počeo s objavama, puno prijatelja, poznanika i rodbine me pitalo i komentiralo; zašto 365 dana? Mogao si napraviti izazov od 30 dana! Nema šanse da izdržiš 365 dana! Vidjet ćemo te kad dođe Božić, Nova godina, Uskrs…

Sva pitanja i izjave su zapravo na mjestu, ali evo upravo zato 365 dana! Želim prikazati cijelu godinu jer jedino tako mogu prikazati kako se veseliti događanjima kao što su rođendani ili svatovi mojih prijatelja i rodbine, kako uživati u Božiću, Uskrsu i drugim blagdanima, izaći van s prijateljima na piće ili večeru, a NE sve ove lijepe stvari navoditi kao razloge zašto ne mogu doći do cilja i smatrati ih preprekama na putu do cilja! Upravo se s tim susrećem svakodnevno u radu s klijentima i to je potrebno promijeniti! Mislim da je FIT PUT 365 najbolji način za realan prikaz svih odgovora koje vas muče.

Jedini problem koji sam vidio na svojem FIT PUTU 365 su objave. To je najteži dio, ako mene pitate! Nije lako raditi projekt u kojem moraš biti aktivan svaki dan u godini, i to je zapravo glavni izazov za mene. Ono što mene motivira u cijeloj priči su vaše reakcije, povratne informacije, pitanja i interes za cijeli projekt.

Ako si došao do ovog dijela članka, za početak ti se zahvaljujem na čitanju, a nakon toga te molim da razmisliš o tome koliko možeš dobiti informacija, sadržaja i motivacije s moje strane, samo ako se malo aktiviraš i daš povratnu informaciju!? Upravo je tvoj potez ključan da ovaj FIT PUT 365 bude najbolji što može biti ;)

HVALA TI :)

REŽIM ILI NAČIN ŽIVOTA

Ono što je ključno u cijeloj priči je način na koji ja prolazim FIT PUT 365 i način na koji bi svi trebali krenuti u promjene. Kada govorimo o utjecaju treninga i prehrane na fizički izgled, na razvoj kondicije,  ili na unaprjeđenje zdravlja, tada je sigurno da niti jedan segment ne možemo odraditi i reći da smo završili posao. Na svim ovim faktorima koji nam čine život, potrebno je konstantno raditi. Da bi uspjeli u tome, nije vam potreban strogi režim, već novi način života. Mnogi nisu spremni na promjene i odricanje od stvari koje im čine trenutno zadovoljstvo i ugodu i zapravo žele što prije „riješiti“ problem i vratiti se na staro. Ako vam nešto predstavlja trenutno zadovoljstvo, a dugoročno štetu i depresiju, onda je potrebno dobro razmisliti o promjenama. Prave promjene su teške i spore, ali jedino tako je moguće napraviti dugoročno dobru i kvalitetnu priču.

Upravo zato je 365 dana pravi put da napraviš promjenu načina života i da postaneš osoba koja je zdrava, jaka, izdržljiva, sretna, puna samopouzdanja i koja zrači pozitivom :)

Probaj, neće ti biti žao!

CIJELI FIT PUT 365 MOŽEŠ PRATITI NA:

INSTAGRAM: https://www.instagram.com/fitathleticbody/

FACEBOOK:https://www.facebook.com/fitness.goran.mulalic

 


Ključne riječi: fit put 365, trening, prehrana, motivacija, životni stil

Broj pregleda: 1025