Nerijetko, ljudi koji se žele zdravije hraniti navode nedostatak vremena kao prepreku za pripremu ukusnih uravnoteženih obroka. Dobro izbalansirani i fini obroci mogu se pripremiti u jako kratkom vremenu, no s vremena na vrijeme ili ukoliko se hrana ne stigne pripremiti kod kuće ili pak ako za vikend Vaš dan želite provesti izvan doma, na vrlo jednostavan način možete doći do velikog broja restorana koji dostavljaju hranu. Većina populacije smatra kako će naručivanjem hrane „sagriješiti“ ili skrenuti s puta zdrave prehrane, no i prilikom naručivanja možete ostvariti „dobar“ izbor namirnica.

Skoro svaki od restorana u svojoj ponudi sadrži raznorazne salate, meso s grill-a, kuhano i pečeno povrće, i tako dalje. Tortilja također može biti izvrstan izbor za uravnotežen obrok. Možete ju napuniti raznim povrćem, piletinom, tunom, itd. Ono na što možete obratiti pažnju ukoliko želite „pripaziti“ na unos kalorija jesu umaci. Možete preko telefona zatražiti da Vam se jelo ne začini ili da se umaci izostave ukoliko Vam je to želja. Isto tako umjesto pržene hrane, kao što su pomfrit ili prženo meso (bečki odrezak, pohana piletina, pržene lignje), možete odabrati piletinu s grill-a, povrće sa žara (krumpir, tikvice, paprike…), riblja jela kao što su file lubina, odrezak tune, lignje sa žara s prilogom (npr. blitva, krumpir), losos. Zatim salate kao što je grčka salata, miješana salata, razne salate od tune, piletine i govedine. U slučaju ako meso ili riba nisu odabrani kao komponenta Vašeg obroka dobra ideja bila bi odabrati nešto poput jaja, slanutka, mahuna, graha, tofua i tome slično s obzirom da su to namirnice koje su dobar izvor proteina. Za pojedince možda nove opcije: falafel bowl, falafel tortilja, tofu wrap. Primjer odličnog i ukusnog obroka koji je raznolik jest poke bowl.

Navedeni su samo neki od restorana, u gradu Splitu, u kojima možete pronaći ukusne i uravnotežene obroke:

Good food: Odličan izbor salata (ramstek, piletina, tuna), tortilja, „good bowls“.

Konoba stare grede: Riblja jela, salate.

Maka maka: Acai bowls, poke bowl. Odlična opcija je što imate mogućnost vlastitog kreiranja obroka.

Oakberry Acai Bowls: Acai bowls.

Veg-Split: Falafel bowl, falafel tortilja, tofu wrap, itd.

Daddy cool: Falafel salate (kozice, piletina, govedina, itd), hummus.

Biberon sushi&bar: Edamame, sashimi, maki, nigiri, uramaki, tataki tuna/losos.

Na kraju dana, možete si priuštiti apsolutno svu hranu, no ono što je bitno jest količina, umjerenost i raznolikost cjelokupne prehrane.


Ključne riječi: hrana, dostava, restoran, naručivanje, zdravo

Broj pregleda: 3558